Welke beugel corrigeert een overbeet?

Een overbeet is een veelvoorkomend orthodontisch probleem waarbij de boventanden significant over de ondertanden uitsteken. Dit kan niet alleen het uiterlijk van iemand beïnvloeden, maar kan ook functionele problemen veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die specifiek zijn ontworpen om een overbeet te corrigeren. In deze blog gaan we dieper in op welke beugel geschikt is bij een overbeet.

Verschillende soorten beugels voor een overbeet

activator-overbeet

1. Blokbeugel

Een blokbeugel, ook wel bekend als een activator, is een veelgebruikte optie om een overbeet te corrigeren. Deze beugel helpt om de onder- en bovenkaak op elkaar af te stemmen, wat resulteert in een juiste beet en een correcte stand van de kaken, tanden en kiezen.

Ontdek meer
onzichtbare-beugel-overbeet

2. Onzichtbare beugel

Onzichtbare beugels kunnen ook worden gebruikt om een overbeet te corrigeren. Deze doorzichtige aligners zijn discreet en comfortabel, en bieden een effectieve behandeling voor milde tot matige overbeten.

Ontdek meer
slotjesbeugel-overbeet

3. Vaste slotjesbeugel

Slotjesbeugels kunnen ook effectief zijn bij het corrigeren van een overbeet. Door middel van metalen brackets die op de tanden worden geplaatst en verbonden worden door een draad, kunnen de tanden geleidelijk in de juiste positie worden gebracht.

Ontdek meer

Persoonlijk advies bij Ortho Ouderijn

Het kiezen van de juiste beugel bij een overbeet hangt af van verschillende factoren, waaronder de ernst van de overbeet, de leeftijd van de patiënt en persoonlijke voorkeuren. Daarom bespreken wij tijdens een eerste intake alle mogelijkheden en behoeften. Vervolgens doen wij uitgebreid onderzoek waar wij onder andere digitale röntgenfoto’s en een mondscan maken. Hierna stellen wij een persoonlijk behandelplan op en kun jij starten met de behandeling voor het corrigeren van een overbeet. Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op via info@ortho-ouderijn.nl. Onze orthodontisten helpen je graag!