orthodontiepraktijk

Orthodontie voor kinderen & jongvolwassenen

Bij Ortho Ouderijn begrijpen we dat jij als ouder het beste wilt voor je kind. Ons toegewijde team van professionals staat klaar om ervoor te zorgen dat elke patiënt een gezond gebit en een stralende glimlach krijgt. Ons doel is om de tanden van je kind tanden mooi op één lijn te krijgen en het uiterlijk van het gebit te verbeteren, zodat je kind vol vertrouwen kan lachen.

Onze werkwijze omvat geavanceerde technologieën en moderne methoden om de beste resultaten te bereiken. We zijn ervan overtuigd dat een gezond gebit niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan het zelfvertrouwen van uw kind.

orthodontist

Deskundige zorg

Onze orthodontisten hebben jarenlange ervaring en zijn toegewijd aan het bieden van de beste zorg aan je kind. We zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën en behandelingstechnieken om ervoor te zorgen dat uw kind de meest effectieve en comfortabele behandeling krijgt.

Leer ons team kennen

Persoonlijke aanpak

Elk kind is uniek en verdient een individuele benadering. Onze orthodontist zal nauwkeurig de behoeften van je kind beoordelen en een persoonlijk behandelplan opstellen dat het beste past bij hun unieke situatie. We streven naar comfortabele en effectieve behandelingen die het proces zo soepel mogelijk laten verlopen.

Onze werkwijze

Comfortabele behandeling

We begrijpen dat beugels een aanpassingsperiode vereisen. Onze orthodontiepraktijk streeft ernaar om je kind zich op zijn of haar gemak te laten voelen tijdens de behandeling in onze praktijk.

Maak een afspraak

Moderne faciliteiten

Onze praktijk is uitgerust met geavanceerde technologieën en moderne faciliteiten om een soepele en efficiënte behandeling te garanderen. Jij kan erop vertrouwen dat je kind de best mogelijke zorg krijgt bij onze praktijk.

Kom snel langs bij onze praktijk

Beugels

Er zijn heel wat soorten beugels beschikbaar voor je kind. Bij Ortho Ouderijn bieden we verschillende beugels voor kinderen en jongvolwassenen aan. Of je kind nu worstelt met een overbeet, een spleet tussen je voortanden of andere gebitsproblemen, wij hebben de oplossing voor je kind. Tijdens een persoonlijk consult zullen onze deskundige orthodontisten zorgvuldig beoordelen welke beugel het meest geschikt is om het beste resultaat voor het gebit te behalen.

 1. Vaste slotjesbeugel: De vaste slotjesbeugels zijn verreweg de bekendste en meest gedragen beugels. Onze slotjesbeugels bieden een effectieve en bewezen methode om tanden recht te zetten en een gezond, mooi gebit te creëren. Met onze deskundige orthodontisten en moderne behandelmethoden zorgen we ervoor dat je kind vol vertrouwen kan lachen en klaar is om de wereld te veroveren.
 2. De onzichtbare beugel: De onzichtbare beugels van Invisalign zijn gemaakt voor volwassenen, jongvolwassenen en kinderen. Orthodontisten en tandartsen gebruiken de onzichtbare beugel om de beste functie en esthetiek van je tanden te krijgen, waarbij de beugel nauwelijks zichtbaar is. Met de onzichtbare beugel krijg jij rechte tanden.
 3. De activator: Activators, ook wel blokbeugels genoemd, worden gebruikt als er sprake is van een overbeet. De activator wordt gebruikt om de onder- en bovenkaak goed bij elkaar te brengen. Het resultaat is een goede beet en correcte plaatsing van de kaak, tanden en kiezen.
 4. De sutuurexpansie: De sutuurexpansie is een beugel die aan de kiezen wordt bevestigd en ontworpen is om de bovenkaak te verbreden. Het zorgt ervoor dat de kiezen van de bovenkaak beter aansluiten op de kiezen van de onderkaak.

Kom jij bij ons langs?

Bij Ortho Ouderijn hechten we veel waarde aan communicatie en betrokkenheid bij onze patiënten en hun ouders. We zullen je daarom stap voor stap begeleiden tijdens het behandelproces en al je vragen beantwoorden. Transparantie en duidelijkheid zijn voor ons essentieel, zodat jij als ouder volledig op de hoogte bent van de voortgang van de behandeling van je kind. Bekijk ook vooral even onze werkwijze.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor een uitgebreid consult met een van onze ervaren orthodontisten. Samen zorgen we ervoor dat je kind de stralende glimlach krijgt die ze verdienen.

Wat is je naam?

(Vereist)

Wanneer ben je geboren?

MM slash DD slash JJJJ

Wat is je adres?

(Vereist)

Hoe kunnen we je bereiken?

Veelgestelde vragen

 • Hoe oud moet ik zijn om te beginnen met een beugel?

  De meeste kinderen beginnen met een beugel als zij tussen de 10 en 12 jaar oud zijn. Dit komt omdat in de meeste gevallen de melktanden al zijn gewisseld voor vaste tanden en kiezen. Je kunt namelijk geen beugel krijgen als je nog een melkgebit hebt. Het kan voorkomen dat er wél eerder wordt gestart met een beugel, bijvoorbeeld als er een paar melktanden niet willen wisselen of als er sprake is van een grote overbeet. In dit geval zal de orthodontist altijd zorgvuldig kijken wat het beste moment is om te starten met een beugel.

 • Als je een beugel van de orthodontist hebt, moet je dan nog naar je eigen tandarts?

  Ja! Het is zelfs heel belangrijk dat je tijdens de beugelbehandeling bij je eigen tandarts onder controle blijft.

 • Hoelang moet ik een vaste beugel dragen?

  Het is logisch dat je je dit afvraagt, maar het is erg lastig om dat vooraf te bepalen. Gemiddeld duurt een beugelbehandeling met een vaste beugel 2 tot 2,5 jaar. Bij een eerste intake zal de orthodontist een inschatting maken. Als jij je aan alle instructies en adviezen houdt, dan gaat het in ieder geval een stuk sneller!

 • Moet je een verwijsbrief van de tandarts hebben?

  Nee, een verwijsbrief is niet persé nodig. De tandarts beoordeelt bij de periodieke controle of het verstandig is om voor een consult of behandeling naar een orthodontist te gaan. Hij geeft dan meestal een verwijsbrief mee. Anderzijds zien ouders zelf al vaak dat er iets aan de hand is met het gebit van hun kind en nemen uit henzelf al contact met ons op.