In 12 maanden naar het perfecte gebit met de onzichtbare beugel

Steeds meer mensen willen een beugel die zo min mogelijk zichtbaar is. Bij Ortho Ouderijn zit je helemaal goed voor de bijna onzichtbare beugel. Een doorzichtige beugel zorgt ervoor dat jij je zekerder voelt over jouw glimlach. Plan een vrijblijvende afspraak met onze orthodontist. Je krijgt advies en een overzicht van de kosten. Je beslist daarna of je gaat voor dat perfecte rechte gebit.

Naam
“De behandeling was iets eerder afgerond dan gepland met een zeer goed resultaat.“
Nienke Hoogvliet
Onzichtbare beugel
Invisalign

Niemand ziet dat je een beugel draagt

Met een onzichtbare beugel volg je een behandeltraject van minimaal 12 maanden. Wat je moet weten:

 • De beugel geeft snel en blijvend resultaat
 • De beugel is vrijwel onzichtbaar
 • De beugels worden op maat gemaakt
 • Uitneembaar tijdens eten en drinken
 • Vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk
 • Behandeling door gecertificeerde specialisten

In 3 stappen ga je naar het perfecte gebit:

Onzichtbare beugel
1. intake

Consult

Een onzichtbare beugel begint bij een intake en een 3d scan van je gebit. Tijdens de intake bekijken wij je gebit en bespreken we samen hoe de volledige behandeling van de onzichtbare beugel zal verlopen.

 • Je hebt geen doorverwijzing van je tandarts nodig
 • De intake duurt ongeveer 60 minuten
Plan een consult
“Zeer kundige werknemers die de tijd voor je nemen.“
Kimber De Wit
Onzichtbare beugel: aligners
2. het behandelplan

Het persoonlijke behandelplan

Je ziet je nieuwe glimlach voordat de behandeling begint. Dankzij geavanceerde technologie voorspellen we het verloop van de behandeling nauwkeurig.

Met een persoonlijk behandelplan weet je precies hoe lang de behandeling duurt en hoe elke tand zal bewegen. De combinatie met het alignermateriaal zorgt ervoor dat je tandbeweging voor meer dan 75% voorspelbaar is.

Onzichtbare beugel
3. de beugel

Jouw eigen beugel

De doorzichtige beugels worden aligners genoemd. Ze zijn gemaakt van dun kunststof en worden over de tanden en kiezen geschoven. Om de 2 weken doe je een nieuw setje aligners in zodat deze verplaatst worden naar de ideale plek in de kaak zodat jij rechte tanden krijgt.

Tijdens jouw behandeling krijg je elke zes tot acht weken controles. De orthodontist controleert de voortgang van de behandeling en stuurt, indien nodig, bij om de gewenste positie te bereiken.

Je kan ook terecht bij onze andere praktijken voor de onzichtbare beugel.

Plan hier je afspraak

Kosten onzichtbare beugel

De kosten voor orthodontie zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat de prijzen voor beugels bij iedere orthodontist hetzelfde zijn.

Het eerlijke verhaal over de kosten is dat elke behandeling maatwerk is. De kosten voor onzichtbare beugels zijn afhankelijk van de huidige stand van je tanden en het aantal benodigde aligners. Zowel het aantal aligners, afspraken en de tijdsduur variëren bij elke nieuwe patient. De totale behandel kosten komen uit tussen de 1200 – 3000 euro en de tijdsduur van het gehele traject varieert tussen de 12 en 24 maanden.

Wil je weten waar jij aan toe bent? Maar een afspraak voor een intake. En tijdens de bespreking van je persoonlijke behandelplan bespreken we o.a. de kosten. Dan weet je precies wat de kosten zijn en kunnen we ook een goede inschatting geven van de lengte van je behandel traject.

Wij realiseren ons dat de kosten voor een onzichtbare beugel een flinke investering kan zijn. Bij Ortho Ouderrijn gaan we altijd voor tevreden klanten. En dat betekent dat wij ook over de kosten met de klanten proberen mee te denken.

Of de behandeling vergoed wordt, is afhankelijk van je situatie en zorgverzekeraar. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie over vergoedingen van orthodontie.

 • Ook met de kosten denken wij graag met je mee!
 • Vraag bij jouw zorgverzekeraar na welke kosten worden vergoed

Veelgestelde vragen

 • Moet je een verwijsbrief van de tandarts hebben?

  Nee, een verwijsbrief is niet persé nodig. De tandarts beoordeelt bij de periodieke controle of het verstandig is om voor een consult of behandeling naar een orthodontist te gaan. Hij geeft dan meestal een verwijsbrief mee. Anderzijds zien ouders zelf al vaak dat er iets aan de hand is met het gebit van hun kind en nemen uit henzelf al contact met ons op.

 • Hoe oud moet ik zijn om te beginnen met een beugel?

  De meeste kinderen beginnen met een beugel als zij tussen de 10 en 12 jaar oud zijn. Dit komt omdat in de meeste gevallen de melktanden al zijn gewisseld voor vaste tanden en kiezen. Je kunt namelijk geen beugel krijgen als je nog een melkgebit hebt. Het kan voorkomen dat er wél eerder wordt gestart met een beugel, bijvoorbeeld als er een paar melktanden niet willen wisselen of als er sprake is van een grote overbeet. In dit geval zal de orthodontist altijd zorgvuldig kijken wat het beste moment is om te starten met een beugel.

 • Tot welke leeftijd is een beugelbehandeling nog mogelijk?

  Je bent nooit te oud voor een beugel. Wij doen beugelbehandelingen tot elke leeftijd. De orthodontist bekijkt van tevoren wel de kwaliteit van het gebit. Het is belangrijk dat de kwaliteit van gebit goed genoeg is.

 • Als je een beugel van de orthodontist hebt, moet je dan nog naar je eigen tandarts?

  Ja! Het is zelfs heel belangrijk dat je tijdens de beugelbehandeling bij je eigen tandarts onder controle blijft.

Meer weten?
Wij helpen je graag verder

plan afspraak