Onzichtbare beugel

De intake
Zien we je straks?

Leuk dat je een afspraak bij ons wilt maken voor je allereerste intake! Als je hieronder het formulier wilt invullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wat is je naam?

(Vereist)

Wanneer ben je geboren?

MM slash DD slash JJJJ

Wat is je adres?

(Vereist)

Hoe kunnen we je bereiken?

Veelgestelde vragen

  • Tot welke leeftijd is een beugelbehandeling nog mogelijk?

    Je bent nooit te oud voor een beugel. Wij doen beugelbehandelingen tot elke leeftijd. De orthodontist bekijkt van tevoren wel de kwaliteit van het gebit. Het is belangrijk dat de kwaliteit van gebit goed genoeg is.

  • Hoe oud moet ik zijn om te beginnen met een beugel?

    De meeste kinderen beginnen met een beugel als zij tussen de 10 en 12 jaar oud zijn. Dit komt omdat in de meeste gevallen de melktanden al zijn gewisseld voor vaste tanden en kiezen. Je kunt namelijk geen beugel krijgen als je nog een melkgebit hebt. Het kan voorkomen dat er wél eerder wordt gestart met een beugel, bijvoorbeeld als er een paar melktanden niet willen wisselen of als er sprake is van een grote overbeet. In dit geval zal de orthodontist altijd zorgvuldig kijken wat het beste moment is om te starten met een beugel.

  • Moet je een verwijsbrief van de tandarts hebben?

    Nee, een verwijsbrief is niet persé nodig. De tandarts beoordeelt bij de periodieke controle of het verstandig is om voor een consult of behandeling naar een orthodontist te gaan. Hij geeft dan meestal een verwijsbrief mee. Anderzijds zien ouders zelf al vaak dat er iets aan de hand is met het gebit van hun kind en nemen uit henzelf al contact met ons op.

  • Als je een beugel van de orthodontist hebt, moet je dan nog naar je eigen tandarts?

    Ja! Het is zelfs heel belangrijk dat je tijdens de beugelbehandeling bij je eigen tandarts onder controle blijft.

  • Ik wil mijn afspraak bekijken en/of wijzigen, waar kan ik dit doen?

    Dit kun je doen door onze iOrtho-app te installeren op je smartphone. Zodra je de app hebt geopend, dien je je gegevens in te vullen én je onlinecode. Dit is een unieke code voor iedere patiënt. Weet je je onlinecode niet meer of heb je deze nog niet ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@ortho-ouderijn.nl of vraag het aan een van onze assistentes.

  • Ik krijg gedurende de behandeling een spleetje tussen mijn tanden, wat nu?

    Dit is niet erg, dit komt vaker voor. Soms is dit nodig, om bijvoorbeeld ook de onderbeugel erbij te kunnen zetten. Aan het einde van de behandeling zijn jouw spleetjes verdwenen!

  • Ik heb pijn aan mijn beugel, maar jullie zijn gesloten. Wat moet ik doen?

    Als je veel pijn hebt aan je beugel en je écht niet kan wachten om door ons geholpen te worden, dan kun je buiten onze openingstijden bellen met de Tandartsspoedpraktijk: 0900-8602